Igénybevehető szolgáltatások

Frissítő masszázs

Kedves Vendégeink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy új szolgáltatások vehetők igénybe strandunkon az alábbi térítési díjak ellenében,

  • frissítő svédmasszázs, 30 perc: 3 500 Ft
  • frissítő talpmasszázs, 30 perc: 2 500 Ft

Masszázsra az 06-29/426-019 és a 06-20/ 361-1446 számokon lehet bejelentkezni hétfőtől-csütörtökig 10:00-15:00 között, pénteken 14:00-18:30 óra között.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Masszázs Tóalmáson

Tartás javító gerinctorna gyermekeknek

A különféle tartáshibák, a gerinc természetes görbületeinek megváltozása, a hanyag tartás és a gerincferdülés már iskolás korban jelentkeznek a gyermekek körében. Nagyon fontos ezeket a deformitásokat időben kiszűrni, felismerni és kezelni, mivel a korán felismert probléma helyes kezelése a páciens egész életminősége szempontjából fontos.

A tartáshibák okai közzé tartozik a helytelen testtartás, a gyors növekedés, az egyoldalú terhelés (pl: el egyoldali válltáska tartós viselése), és a számítógép előtt töltött hosszú órák száma.

A gerincferdülés vagy más néven scoliosis a gerincoszlop kóros oldalirányú görbületét jelenti. A gerincferdülést a csigolyák egymáson való elmozdulása okozza. Leggyakoribb az úgynevezett idiopátiás scoliosis, melynek pontos kiváltó okát nem ismerjük, általában a gyors testi növekedés idején jelentkezik. Ez a gyermekeket érintő leggyakoribb ortopédiai elváltozás, diagnózisának és mértékének megállapítása, és a terápia előírása ortopéd szakorvosi kompetencia.

A tartáshibák kezelése szempontjából fontos, hogy a fiatal szervezetnek nagyobb a regenerációs és modellációs képessége, tehát minél fiatalabb korban ismerjük fel a problémát, és kezdjük el a megfelelő kezelést, gyógytornát annál eredményesebb állapotjavulásra számíthatunk.

A gyógytornát állapotfelméréssel kezdjük, majd a megfelelő terápiás terv felállítása után megkezdjük a kezelést. A foglalkozások során különféle gyógytorna eszközöket használunk, melyekkel még érdekesebbé és hatékonyabbá tesszük az alkalmakat. Ezáltal javítjuk és fejlesztjük a mozgáskoordinációt. Törekszünk az izomegyensúly megteremtésére, a testtartásért felelős izomzat erősítésével és nyújtásával. A gyermekeket megtanítjuk a helyes tértartásra, és annak fontosságára. Elsajátítják a napi testhelyzetek gerincbarát felvételét, az ülőéletmód káros hatásait és azok lehetséges kiküszöbölését.